How To Mix and Match Outfit Colour

 

Oleh: Nur Izzatul Ain

Hi semua, korang buat apa je harini? Kalau korang duduk rumah, jangan lupa sentiasa jaga kebersihan dan basuh tangan selalu tau. Yang dekat luar, kerja, hangout ke jangan lupa #MASKON okk. Ikut SOP, stay safe!

So harini kita nak share pasal mcm mana nak mix and match colour outfit korang. Kita ada dua cara yang boleh tolong korang untuk tampil dengan lebih yakin lepasni.

 

1. Monochromatic

Apa monochromotic ni? Monochromatic ni maksudnya korang guna satu warna je but diferrent tone. Contohnya tema colour coklat, tp tudung colour nude, baju warna coklat gelap, skirt warna coklat cair / nude. Warna semua sama tapi tona warna yg berlainan. Ala mcm tudung la kan, kita ada banyak tudung warna sama, tapi tone dia lain kan #ytjt :p

 

 

 

2. Contrastic

Contrastic ni pula, korang mesti pandai mix kan warna gelap and cerah. So caranya, kalau korang pakai tudung gelap, baju, skirt / seluar boleh pakai cerah dan boleh pakai gelap juga yang PENTING mesti ada salah satu gelap, salah satu cerah. 

Corak pun main peranan penting. Untuk yang bercorak pula, kalau tudung korang bercorak, korang boleh pakai baju warna yang sama dengan warna corak tudung korang. CONTOHNYA tudung warna coklat corak tudung warna cream, so korang boleh pakai baju warna cream (sama dengan warna corak tudung korang).

Ataupun, kalau skirt bercorak, korang pakai baju warna sama dgn warna corak skirt korang. TIPS: Pakai warna yang SAMA dengan CORAK nya. Boleh tengok gambar yg kita bagi.

 

 

 

Semoga tips ni dapat bantu korang. Kalau dah lebih yakin and pandai main match warna, boleh la pakai outfit 3 warna. Kalau korang taknak nampak mcm crowded sangat outfit look tu, boleh pakai maximum 3 warna jee tau. 

Kalau ada berkenan atau minat dengan outfit dibawah boleh cuba tengok dkt Website kita. Korang boleh jadi membership kalau nak dapat promotion. Macam mana cara nak jadi membership? Korang just sign up je kt website kita. Senang kan! Demi korang, kita bagi yang mudah2 je untuk senangkan korang cause we love you!